Николинка Чокоева е новият председател на Окръжния съд в Русе.

0

Съдия Николинка Чокоева е избрана за председател на Окръжния съд в Русе, съобщава lex.bg.

В шестата поред процедура тя беше предпочетена пред опонента си Аглика Гавраилова, като беше подкрепена от осем от членовете на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет. Гавраилова получи три гласа в своя полза.

След като двете кандидатки бяха изслушани, председателят на ВАС заяви, че изборът е изключително труден с двама достойни кандидати, които са безспорни професионалисти и с безапелационни положителни становища за етичните качества.

Николинка Чокоева е дългогодишен съдия в Окръжен съд – Русе. Има над 23 години юридически стаж. Кариерата ѝ в органите на съдебната власт започва като младши съдия в Окръжен съд – Русе в периода 21.02.2000 г. – 01.01.2002 г., след което е съдия в Районен съд – Русе. От 24.09.2009 г. и към настоящия момент е съдия в Окръжен съд – Русе.

Сред предложенията в концепцията й са формиране на постоянни съдебни състави и мерки за повишаване на срочността на делата, изготвяне на годишни графици за заседанията в гражданското отделение, за въззивните заседания в наказателното отделение и за дежурствата.

Планираните стратегически цели включват интегриране и оптимизиране на кадровия потенциал за постигане на максимално качество на съдебната дейност и високо ниво на административно обслужване, както и укрепване и повишаване на професионалната квалификация, компетентност и мотивация на съдиите и съдебните служители.

зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук