Нищят чиновници от Ветово, разрешили строежи на ало-босове

0
236
чиновници

Образувани са административно-наказателни производства срещу трима служители от общинската администрация във Ветово, допуснали незаконни строежи от босове на ало-мафията.

Това съобщиха от Дирекцията за национален строителен контрол. От там уточняват, че по разпореждане на Специализираната прокуратура са били проверени общо 103 имота в страната на обвинени за телефонни измами. Освен във Ветово, проверени са имоти на свързани с ало-мафията лица и в гр. Горна Оряховица, с. Ружинци (община Ружинци), с. Арчар (община Димово), гр. Берковица и гр. Левски.

Издадени са 17 заповеди за премахване на незаконни строежи, от които 1 вече е премахнат, а 2 са в процес на доброволно премахване. За други 20 обекта тече процедура по издаване на заповеди за премахване от кметовете на съответните общини. Забрана за ползване е наложена за 5 обекта.

23 от останалите проверени сгради са в категорията на т.нар. търпими строежи (незаконни, за които липсват строителни книжа, но са вписани в действащите устройствени планове и не подлежат на премахване и на забрана за ползване), други 26 строежа са в процедура по изследване на търпимост.

Заварените строежи са 9, проверени са и 3 преместваеми обекта, като 1 от тях е с документи, а два са незаконни и са в процедура на издаване на заповед за премахване.

Срещу виновните длъжностни лица от общинските администрации, неизпълнили служебните си задължения, са образувани 11 броя административнонаказателни   производства.

 

.