Нищят строителен предприемач за укриване на данъци

1
3436
„Български документи за самоличност“

Към момента имената му, както и наименованията на фирмата му не се споменават. От прокуратурата уточниха единствено, че инициалите на бизнесмена са А.Б. и че към момента има установени недекларирани доходи в размер на 700 000 лева.

Акцията е започнала днес. Към момента е установено, че предприемачът се е занимавал със строителство на жилищни кооперации, като успоредно с градежите е правел и продажба на имоти срещу квитанции. Сключвани са били предварителни договори за продажба на недвижими имоти, в които е била упоменавана реалната цена, която следва да се заплати, а в нотариалните актове е била вписвана по-малка сума по данъчна оценка. По този начин А.Б. е укривал действителните приходи на фирмата си с цел да избегне установяването и плащането на реалните данъчни задължения, коментираха от полицията.

В хода на разследването са били претърсени два офиса и две жилищни сгради. Иззети били множество оригинални документи, свързани с избягване на установяването и плащането на данъчни задължения. Действията по разследването и по установяване на точния размер на неплатените данъчни задължения продължават.

1 коментар

  1. „Срещу русенски строителен предприемач се води разследване за укрити данъци се води срещу русенски строителен предприемач…“ – това е поредният ви бисер!За стотен път ви казвам да си наемете един читав редактор!