Нов атрибут в арсенала на ало-измамниците: Помогни на Украйна!

0

Телефонните измамници развиват дейността си, като не пропускат да разширят „арсенала“ си, използвайки актуалната политическа обстановка, показва справка в полицейските бюлетини.

Новият атрибут в дейността им е, „Помогни на Украйна“. По подобен начин била измамена възрастна жена от гр. Попово. Набралите номера й измамници я убедили, че трябва да помогне и да предостави парични средства, като към познатия сценарии за оказване на съдействие на полицията бил добавен и призив за помощ за пострадалите от войната в Украйна. Сигурна в това, че помага, 90-годишната жена подготвила сумата от 5000 лева и ги хвърлила през терасата. По-късно разбрала, че е станала жертва на измама.

По същия начин бил подведен и мъжът, нает през Фейсбук за „муле“. На него измамниците обяснили, че са доброволци за събиране на помощи за Украйна и щели да го пращат по адреси да взима даренията, които да оставя в депо в Разград, а от там щели да ги изпращат по предназначение. С личната си кола отишъл до границата между Разградско и Русенско и ги оставил под камък. За свършената работа взел 100 лв. На този етап вече бил сигурен, че е измамен и въвлечен в престъпление, но го било страх, а после и срам да потърси полицията и да признае.

зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук