Нов болничен корпус

Нов болничен корпус строят във Велико Търново

Автор:
8 дек. , 2017  

Първа копка за изграждането на нов болничен корпус беше направена във Велико Търново.

Той ще бъде изграден и свързан със съществуващата база 1 на МОБАЛ “Д-р Стефан Черкезов”. Символичното начало на новото строителство бе част от програмата, посветена на 150 годишнината от основаването на Великотърновската болница, каза директорът на лечебното заведение д-р Стефан Филев.

Сграда ще бъде седеметажна, с обща разгърната площ, приблизително 4000 квадратни метра. Инвестицията е за над четири милиона лева, а към реалното строителство ще се пристъпи през февруари следващата година.

В новата сграда ще бъдат настанени отделенията по ортопедия и травматология, инфекциозни болести, по неврология. Три от етажите ще бъдат за секторите на Акушеро-гинекологичното отделение и за отделението по неонатология. Предвиден е и операционен блок с четири нови операционни зали.

Идеята е, чрез изграждането на новия корпус всички отделения на болницата да бъдат на едно място, посочи д-р Филев. Сега тези отделения са разположени в старата база на лечебното заведение, която се намира на повече от три километра от централния блок. Обединяването на двете бази ще доведе до икономии и оптимизиране на работата на лекари и администрация, което ще бъде в полза на пациентите, смятат от ръководството на болницата.


Изпращайте снимки и информация ТУК или на вайбър, тел. 0885009402 по всяко време на денонощието!


Comments are closed.