Нов метод за лечение на сърдечни аритмии в русенската „Медика Кор“

0

Нов метод за лечение на сърдечни аритмии вече се прилага в кардиологичната болница „Медика Кор“ в Русе.

В лабораторията по Електрофизиология на лечебното заведение вече се извършва и криоаблация на сърдечни аритмии. Най-често този вид аблация се използва при предсърдното мъждене, което е сред най-разпространените аритмии при пациентите. За разлика от радиофреквентната аблация, при която радиофреквентен ток „загрява“ тъканта, този вид аблация се осъществява посредством криобалон, чрез който се постигат ниски температурни стойности (от порядъка на -30°С и по-ниски). Това води до премахването на аритмията или условията за появата ѝ.

Засега болницата е единствена в Северна България с Електрофизиология

СБАЛК „МЕДИКА КОР“ разполага с апаратура за крио- и радиофреквентна аблация, чрез която екипът от обучени специалисти начело с д-р Емилиян Мартинов извършва лечение на пристъпно и персистиращо предсърдно мъждене, както и всички други видове аритмии. Електрофизиологичните процедури се извършват след консулт със специалист и се поемат от здравната каса, без доплащане от страна на пациента.

Пациентите, които желаят да се консултират, могат да си запишат час на тел. 0886 110 126 или на регистратурата на лечебното заведение с адрес: гр. Русе, ул. „Рига“ №35, ет. 3.

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук