Нов началник на „охранителна полиция“ в ОДМВР – Русе

0

Комисар Димитър Вачков е новият началник на „охранителна полиция“ в ОДМВР – Русе.

Съгласно заповедта на министъра на вътрешните работи той ще ръководи и сектор „Охрана на обществения ред и териториална полиция“ при Областната дирекция.

Комисар Вачков поема поста, след пенсионирането на досегашния началник на отдела Божидар Петков. Днес той е бил представен официално пред ръководството и състава на ОДМВР – Русе от директора на русенската областна дирекция старши комисар Мирослав Дамянов.

Димитър Вачков е роден през 1973 г. в гр. Русе. Завършил е висше образование в Русенски университет “Ангел Кънчев“ с образователно-квалификационна степен „Магистър” в специалност “Комуникационна техника“.  Работи в системата на Министерството на вътрешните работи от 1999 г., когато е назначен на длъжност районен инспектор в група “Териториална полиция“ на сектор “Охранителна полиция“ към Второ районно управление – Русе. Последователно се изкачва по йерархичната стълбица в направлението на дейност и през 2014 г. оглавява група “Териториална полиция“ във Второ РУ, която ръководи до назначаването си на настоящата длъжност.

По време на службата си Вачков е повишаван и награждаван многократно за постигнати изключително високи резултати в служебната си дейност.

Най-добрата агенция за подбор на персонал