Нов скандал с президентски съветник, заснет да получава плик от бивш митничар (видео)

0

Нов скандал свързан с президентския съветник Пламен Узунов. На видео, пуснато от сайта „Афера“, се вижда как Узунов получава плик от бившия шеф от Агенция „Митници” Петко Петков.

Според сайта, който преди година пръв публикува снимки, на които се вижда спящ човек, приличащ на Бойко Борисов, нощно шкафче с пачки евро и пистолет, това се случва дни след формирането на служебния кабинет. След като са прекарали близо два часа в разговор, Петков подава плик на Пламен Узунов. Петков не тръгва заедно с Пламен Узунов, а остава сам на масата. Разговорът е без телефони, оставени са на далечен шкаф.

На въпрос на „24 часа“ от президентската институция са отговорили, че „не коментират манипулации“. По думите на Петко Петков с Узунов били приятели отдавна, а клипът очевидно е заснет от камерите на заведението.

„Това е лична среща, приятелска. Той ми помогна с контакт за операция, правиха ми трансплантацията на черен дроб”, обясни Петков.

На въпрос какво има в плика, Петков отговорил „личен подарък“. „В него имаше една бутилка ром и една кутия пури. И това е лично от мен за мое здраве. Вътре нито е имало кюлчета със злато, нито пачки евро“, каза Петков..