Нов супер автомобил – Mercedes-Benz CLK GTR

0
Mercedes-Benz CLK GTR
Mercedes-Benz CLK GTR

Пример за това е „девственият“ McLaren F1. Цената му през 1997 година е била около $1 млн., а днес спокойно може да бъде продаден дори за 10 пъти повече.  Автомобилът, за който става дума днес, също е изключително рядък и търсен от фенове и колекционери. Това е Mercedes-Benz CLK GTR във версия кабриолет. От тази модификация са излезли едва шест коли, едната от които е обявена на търг в eBay.

Цената, на която може да бъде закупена в момента, е $1 995 980. Сумата не е никак малка, но пък е изгодна. Когато излиза на пазара Mercedes-Benz CLK GTR е най-скъпата серийна кола в света, което е отбелязано и от Книгата за рекорди на Гинес. Стандартната версия струва $1.55 милиона.

Обявеният за продан екземпляр вероятно е струвал повече, тъй като е във версия Roadster. Според информацията от продавача автомобилът има пълна история и е в отлично състояние. С него са изминати само 70 мили (112 км.).

Посочва се също така, че суперколата е преминала през обслужване, за което са били извикани двама от инженерите, участвали в изграждането й. За целта германците са пътували до Арканзас, САЩ, където се намира въпросния Mercedes-Benz CLK GTR Roadster.

В продължение на три дни инженерите са обработили щателно 6.9-литровия V12 двигател, за да може автомобилът отново да демонстрира максималните си възможности. А именно ускорение от място до 100 км/час за 3.8 секунди и максимална скорост 320 км/час. Източник Automedia.bg и dnes.bg.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук