Нова акция в Басейнова дирекция – Пловдив

0
79

Провеждат нова акция против корупция в Басейнова дирекция – Пловдив. И този път операцията се  осъществява под ръководството на Специализираната прокуратура. По непотвърдени данни има задържани лица.

На 24 февруари началникът на дирекцията Цветелина Кънева беше изведена с белезници от там. Тя излезе придружена от служители на специалните полицейски сили и качена на полицейски микробус.

Задържаха директора на “Басейнова дирекция” – Пловдив /ВИДЕО/

Повдигнато й е обвинение за безстопанственост, при условие, че проблемите, за които се проверява полицейската акция са години преди тя да заеме този пост. По време на акцията Кънева бе отведена с белезници, което предизвика възмущение както на колегите й, така и в ръководството на екоминистерството.

По думите на окръжния прокурор на Пловдив Румен Попов обвинението към Цветелина Кънева е, че не е прекратила неправомерните практики, които е заварила на поста си.

“През декември 2018 г., Басейнова дирекция-Пловдив установява, че има незаконен сондаж и водочерпане на територията на “Захарен завод”-Пловдив. Издават се 2 наказателни постановления от по 2 000 лева, които веднага се заплащат. Оттам насетне не се предприемат каквито и да е мерки, за да се преустанови това водочерпане”, заяви Румен Попов.