Нова масова стрелба в Сърбия, 8 убити и 13 ранени  

0

8 души са убити, а 13-  ранени късно снощи при стрелба близо до сръбския град Младеновац, на около 60 километра южно от столицата Белград, съобщават медиите в западната ни съседка.

Стрелбата е станала в село Дубона, община Младеновац. Сред загиналите е 21-годишен полицай и сестра му, сред ранените има и деца.

Според сръбския вестник Блиц заподозреният, на 21 години, идентифициран като У. Б., се скарал с група хора в училищния двор, взел автомат от дома си и открил огън. След това отишъл в родното си село Шепшин, където отново започна да стреля. Предполага се, че младежът е син на военен. Стрелецът се издирва от полицията, в региона е обявен план „Вихър“. Служители на разузнаването смятат, че той е избягал в Шепшин.

Към района са изпратени специални полицейски части и хеликоптери, както и линейки, съобщава Асошиейтед прес. Според в. „Вечерне новости“ заподозреният е обкръжен, но не е съгласен да се предаде на полицията и стреля по полицаите.

Министърът на вътрешните работи на Сърбия определи случая като терористичен акт.

Поредната масова стрелба в Сърбия се случва по-малко от 48 часа след като 13-годишно момче застреля девет души и рани седем в училище в Белград, преди да се предаде. През април 2013 г. селянин в същата община Младеновац застреля 13 роднини и съседи.

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук