Нова Национална програма ще насърчава спорта в училище от 2024 г.

0

Министърът на образованието и науката, проф. Галин Цоков, и министърът на младежта и спорта, доц. Димитър Илиев, се срещнаха и обявиха създаването на нова Национална програма за насърчаване на спорта и спортните дейности в училище. Програмата ще стартира през 2024 година и ще бъде резултат от сътрудничеството между двете институции.

Целта на новата програма е да обедини спортните дейности и да включи индивидуалните спортове, които до момента са били изключени от общата програма за училищните дейности. Министър Цоков подчерта готовността на МОН да подкрепи инициативите на ММС, които са насочени към масови спортни активности сред младежта и здравословен начин на живот.

Двете институции ще работят заедно по разработването на дейностите, които ще бъдат финансирани чрез новата програма. Междуведомствена работна група ще бъде създадена, за да се решат проблемите с материалната база и връзката между училищата и спортните клубове. Основната цел на програмата е да се предоставят на децата много повече възможности за спорт и активност още от най-ранна възраст. В срещата участваха и заместник-министрите на образованието и науката, Емилия Лазарова и Наталия Митева.

Бъди свободен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук