Нова схема в арсенала на телефонните измамници

0
585
Нова схема в арсенала на телефонните измамници

За нова схема в арсенала на телефонните измамници предупреждават от полицията. Обажданията са за непогасени стари кредити. Опит за нейното приложение вече е „тестван“ в Нови пазар.

До идентифициране на схемата се стигало, след като директор на банкова институция в града съобщил в полицията, че в клон на банка в града в рамките за няколко часа граждани са търсили информация за задължения по кредити. Казали, че получили обаждане на стационарните си телефони от непознати, които се представили за банкови посредници. Те обяснявали на хората, че имат задължения по банкови заеми, за които се разбрало след годишно изравняване .

В един от случаите жител на града съобщил, че към момента няма заем, но му било обяснено, че кредитът е много стар и по него се дължи сумата от 200 лева.

На всички, на които непознатите се обадили, им било казано да платят навреме задълженията си към банките, за да не се стига до съдебни дела. По телефона им е обяснявано, че дължат между 200 и 300 лева.

Хората отишли в клон на банка в града, за да направят справки и се оказало, че нямат подобни задължения. До реализирана измама не се е стигнало, поради съобразителността им.

От полицията предполагат, че целта на измамниците е била да се преведат пари по нечия сметка.