Нова здравна придобивка за русенци

0
Нова здравна придобивка

Нова здравна придобивка – отделение по ортопедия и травматология могат да ползват от днес русенци. Отделението, което ще развива основно гръбначна хирургия, беше официално открито в Университетската болница „Медика“. Сред гостите на тържеството бяха народния представител Пламен Нунев, председателят на Обкинския съвет чл.-кор. проф. Христо Белоев, който е и ректор на Русенския университет, зам. кметът Наталия Кръстева и др.

По думите на началника му, чл.кор.проф.д-р Стефан Станчев, който е родoм от Русе, отделението ще обслужва пациенти от цяла Северна България, тъй като в момента такива болни – както със стари дегенеративни заболявания, така и с остри травми, получават частично помощ в единствено в Плевен и Варна. Освен проф. Станчев в отделението ще работят още д-р Гаурав Сети и д-р Пламен Ванев. Двамата са специализирали в областта на травматологията, хирургия на ръка и протезиране на големите стави на човешкото тяло. Там ще работят и двама специализанти. Отделението е с 15 легла.

Отделението е оборудвано с най-съвременна апаратура, сред които 3D рентген от най-висок клас. В болницата вече има направена интервенция със стабилизация на гръбначен стълб, като пациентът е изписан на шести следоперативен ден. Това е била първата подобна операция в Русенска област.