Новата вълна идва с 40 градуса температура и кашлица със задух

0
Снимка: Unsplash

Много висока температура и кашлица със задух. Това са основните симптоми, които се забелязват при боледуване от „Делта“ варианта на коронавируса, съобщиха от Военномедицинска академия (ВМА). Често пъти температурата продължава дълго и не се влияе от медикаменти. При „Делта“ варианта липсва един от отличаващите досега коронавируса симпмтоми – загубата на вкус и обоняние.

Рязък скок на заразените с коронавирус

„Няма нищо общо с първия вариант, който беше от Ухан, където основният признак бяха именно загубата на обоняние и вкус, подчертават специалистите. В момента едва 5-10% от пациентите съобщават за подобни симптоми, които обаче много бързо отшумяват“, пишат от ВМА.

Те подчертават, че и при тази вълна заболяването протича по-тежко при възрастните пациенти.

„От хоспитализираните случаи може да се направи обобщение, че до болница пациентите стигат на 6-7-ми ден от положителния тест – каквато тенденция се наблюдаваше и преди. Всичко обаче зависи от имунната система на човек – при някои усложненията настъпват и по-рано – от 24 до 48 часа“, пиша от болницата.

Ваксините срещу ковид не съдържат животински продукти

Има и заразени, които са били ваксинирани. При тях обаче не се налага постъпване в болница, защото заболяването протича леко.

 

 

Най-добрата агенция за подбор на персонал