Нови антиКовид мерки в Италия

0
Италия отчете нов дневен рекорд на нови случаи на коронавирус.
Заразените за последното денонощие са 21 273, а 128 пациенти са починали, сочат данните на здравното министерство.
Новината идва на фона на нови по-строги ограничения. Премиерът Джузепе Конте обяви, че баровете и ресторантите вече трябва да затварят в 6 вечерта, а киносалоните, спортните зали и плувните басейни няма да работят.
Италианското правителство излезе с нов декрет от мерки срещу разпространението на коронавируса. Той е по настояване на областните управители заради повишения брой на засегнатите от заразата и влиза в сила утре до 24-и ноември.

Регионалните граници не се затварят. Препоръчва се да не се пътува с обществени или частни транспортни средства, с изключение за работа, учение, здравословни причини, ситуации на необходимост.

Затварят се заведения и ресторанти в 18 часа местно време, но ще са отворени в неделя.

Търговските центрове ще работят през цялата седмица. Дистанционното обучение за гимназиите ще е до 75%.

Спортните състезания ще бъдат отново без публика. Разрешава се дейността на колективните и индивидуални професионални спортни дисциплини и тези организирани от международни спортни организации.

Затварят се фитнес зали, плувни басейни, ски писти.

Няма да има фестивали и панаири. Музеите ще работят на ограничен режим

Няма да се ходи на кино и театър. Представителите на този сектор, смятат че ще има вредни последици за културата и човешкият дух.

В същото време недоволсството от ограниченията в Италия расте. Десни екстремисти протестираха в Рим и Неапол срещу комендантския час в тези градове.

Те съзнателно нарушиха комендантскиия час и се събраха на централните площади в градовете. Полицията употреби сила, за да ги разпръсне.

 

 

СВЪРЗАНИ

 

Източник: БНР