Нови масажни метода и модерна апаратура в балнеокомплекс „МЕДИКА НАРЕЧЕН“

0

Всяка година Балнеокомплекс „МЕДИКА НАРЕЧЕН“ добавя нови процедури към богатата гама от физиотерапевтични и релаксиращи услуги, което е свързано с непрекъснато повишаване на уменията и квалификацията на специалистите. Целта е пациентите да получат най-добрата възстановяваща терапия и да се насладят на по-добро здраве и комфорт.

От края на миналата година в Балнеокомплекса се предоставят две нови терапевтични манипулации – Ергон терапия и Мадеротерапия.

Ергон терапията е иновативен подход, съчетаващ статични и динамични манипулации на меките тъкани. Работи се със специални инструменти от безконечна стомана за лечение на невромускулно-скелетни патологии. Основните ефекти са възстановяване на еластичността на съединителната и мускулна тъкан, увеличаване на циркулацията на кръвта, подобряване на лимфния дренаж  и стимулиране на образуването на колаген.  Прилага се при тендинопатии на раменна и колянна става, тенис и голф лакът, синдром на карпалния канал, лигаментарни и мускулни увреди, сраствания и белези след операции, мускулни спазми, болкови синдроми и други.

Mадеротерапията е метод за интензивен масаж с помощта на няколко дървени инструмента с различни форми и размери, проектирани да се адаптират към фигурата на тялото, като всеки от тях има различни цели. Ползите от този иновативен метод са не само за физическото здраве на човека, те са естетически и психологически. Мадеротерапията активира обновяването на клетките, стяга и тонизира мускулите, намалява мастните натрупвания, третира целулита и съответно извайва тялото. Използват се етерични масла. С процедурата се постига дълбок релакс и балансиране на енергийните центрове в тялото. Стимулира се производството на еластин, колаген и витамин Е в организма. Тя е отлично средство за лечение на мускулни контрактури, състояние при което е ограничен обема на движение в дадена става заради структурни промени в околоставните тъкани. Симптомите са болка, скованост и загуба на движение в засегнатата става.

Едни от най-търсените процедури в Балнеокомплекс „МЕДИКА НАРЕЧЕН“ са срещу болки, възпаления и дисфункция на опорно-двигателния апарат и  при неврологични заболявания. Те се осъществяват с високоинтензивен магнит, ударно-вълнова терапия /Shockwave/ и с апаратура за Текар терапия.  Те дават бързи и дълготрайни резултати.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук