Нови кадрови кадрили в транспорта и на образованието

0

Със заповед на министър-председателя Кирил Петков са назначени двама заместник-министри, съобщиха от правителствения пресцентър.

Николай Найденов е назначен за заместник-министър на транспорта и съобщенията. Това е поредната рокада на министъра на транспорта Николай Събев. Преди три седмици беше освободен заместникът му Стоян Новаков, който беше назначен в началото на януари. В края на февруари от поста беше освободен и Илия Илиев, заедно с него бяха уволнени и няколко директори в БДЖ. Мотивът на Събев бе, че те не могат да отговорят на темпото му за промяна.

Николай Найденов е магистър е по право и има магистратура със специалност „Мениджър по управление и развитие на човешките ресурси“. Притежава богат опит в сферата на транспорта. До този момент е бил член на съвета на директорите на „Столичен автотранспорт“. През годините Найденов е бил съветник на министъра в Министерството  на транспорта, информационните технологии и съобщенията, работил е в Агенция „Пътна инфраструктура“, в „Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия“, както и в „Холдинг БДЖ“ и „Информационно обслужване“.

Мариета Георгиева е назначена за заместник-министър на образованието и науката. Тя е специалист в сферата на професионалното образование. Повече от 20 години е директор на Професионална гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ във Видин. Била е национален експерт по Европейската препоръка за трансфер на кредити в професионалното образование и обучение (ECVET) към Центъра за развитие на човешките ресурси. Има богат опит като учител по електроника и информатика, както и като преподавател по информационни системи в бизнеса и управленски информационни системи в локалния център на Нов български университет във Видин. Мариета Георгиева е машинен инженер с диплома от Техническия университет в София. Завършила е също математика и информатика в СУ „Св. Климент Охридски“. Има магистратура по образователен мениджмънт от ЮЗУ „Неофит Рилски“. Преминала е през множество допълнителни квалификации.

Заместник-министър Георгиева е двукратен носител на почетното отличие на МОН „Неофит Рилски“ за цялостна високопрофесионална дейност в системата на образованието.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук