Нови „Живи“ блокади в София. Протестите продължават

0

Часове след като полиция и жандармерия  разруши палатковите лагери до Ректората и на Орлов мост в София, българската столица отново е под блокада. Този път с живи вериги.

Протестиращи и   настояващи за оставката на премиера Бойко Борисов ина главния прокурор Иван Гешев отново блокираха площад „Независимост“.

По информация на БТА , в триъгълника на властта са се събрали демонстрантите – между Министерски съвет, Партийния дом и Президентството и направиха жива верига.

Едни от организаторите на протест т.нар. „Отровно трио“ призоваха хората да продължат да протестират и ги поканиха довечера в 20 ч. да изразят недоволството си, посочва БТА.

Именно от „Триото“ дадоха късно снощи срок до тази сутрин на премиера да подаде оставка.

Присъстващите обвиняват премиера Бойко Борисов за вчерашните сблъсъци между полицията и протестиращи. По техни думи и изявления пред националното радио,  „провокаторите не са част от мирния протест, в който те са участвали“.

Пред новата сграда на Народното събрание е и палатковият лагер на майките на децата с увреждания. По информация на БНР те имат позволение за това.

Полицейски кордон е разположен между сградата на Парламента и Президентството. Полицаите са с жилетки „Антиконфликт“ . Очевидци съобщават, че в района  не се забелязват сили на борба с безредиците, но се увеличава полицейското присъствие в района.

Пред новата сграда на Народното събрание  от рано сутринта екипите по чистотата на София  все още се справят с последиците от вчерашния протестен ден.

По фасадата на бившия Партиен дом все още има следи от хвърляните вчера яйца и други предмети.

Започна и поочистване  с пароструйка следите от протеста по фасадата на парламента.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили