Новият кмет: Ще опитаме да увеличим субсидията, ще търсим спонсори

0
1378
Обръщение на кмета

Ще опитаме да увеличим общинската субсидия и ще се търсят сериозни спонсори. Toва обяви във фейсбук профила си новият кмет Пенчо Милков, който още не е встъпил в длъжност. Той е категоричен, че ще направи всичко по силите си Дунав да бъде спасен

„Общината е давала до момента по 270 хиляди лева годишно на Дунав и мога да гарантирам, че отборът ще продължи да получава тази сума. Ще проверя след встъпване в длъжност дали сумата може да бъде увеличена“, обяви новият градоначалник, който ще вероятно в понеделник ще встъпи в длъжност.

Той обаче внесе важно уточнение, че за да се случи това ще трябва да се намерят сериозни спонсори, които да осигуряват голяма част от годишния бюджет на отбора.

„Честно казано не съм запознат толкова със ситуацията, но по това, което чувам в момента бюджетът на отбора е 2 милиона лева годишно. Невъзможно е Община Русе да извади такива пари, това е ясно. Ще се търсят спонсори и ще се опитаме да агитираме местния бизнес да помага“.

„Доколкото съм запознат ситуацията в отбора е тежка и наистина съжалявам за това. Истината е, че аз обичам Дунав Русе и ще дам всичко от себе си отборът да си стъпи на краката“.

„Вероятно ще имам срещи с ръководството на клуба и ще видим какво ще се прави“, казва още Пенчо Милков.