Новият областен управител на Русе встъпи в длъжност, обеща че няма да има „реваншизъм“

0

Новият областен управител на Русе Борислав Българинов днес официално встъпи в длъжност.

Той бе посрещнат от досегашния губернатор Галин Григоров, който му предаде поста в присъствието на двамата си заместници.

„Не идвам тук с реваншизъм, да гоня някого, да сменям, идвам просто да работя и мисля, че трябва да се смени малко моделът, който е бил досега“, каза Българинов. Като първи свои задачи той определи подготовката за предстоящите на 11 юли предсрочни парламентарни избори, както и управлението на КОВИД-кризата в областта.

„Предполагам, ще ми е оставено добро наследство, защото Русе винаги се е справял отлично“, каза още новият областен управител. Българинов даде ясна заявка, че всички започнати дейности в администрацията ще бъдат продължени. Също така той отбеляза, че трябва да се упражнява малко по-сериозен контрол над местните и държавни институции, така че да не се допусне по никакъв начин някой да влияе върху вота на хората.

При предаването на поста досегашният губернатор Галин Григоров пожела на наследника си да направи първа копка на бъдещата магистрала Русе – Велико Търново.

Към момента двамата заместници на Григоров, Валентин Колев и Свилен Иванов, запазват постовете си.