Новият шеф на фонд „Земеделие“ осъдил прокуратурата за незаконно обвинение за източване на ДДС

0
Борис Михайлов

Новият шеф на фонд „Земеделие“ Борис Михайлов е бил арестуван и обвинен за ДДС измами, но след това е осъдил прокуратурата за 30 хил. лв. Това се разбра, след като от ГЕРБ попитаха дали новият началник не е бил осъждан. Бившите управляващи припомниха история от 2004 г., когато главен секретар на МВР бе Бойко Борисов.

Тогава Михайлов, който е бил данъчен в столичния район „Овча купел“, е арестуван заедно с още няколко души. Прокуратурата твърди, че те са участвали в схеми за източване на ДДС. Впоследствие обвинителен акт по това дело внасян няколко пъти, но е връщан заради нарушения. В крайна сметка производството е прекратено. След това Михайлов осъжда прокуратурата заради незаконните обвинения.

„През далечната 2004 г. се опитах да намаля корупцията в данъчната система, благодарение на това бях арестуван. Всички тези последици чуваме днес. Днес, когато се опитвам да намаля корупционните схеми във фонд „Земеделие“, отново ГЕРБ ме атакува и ми нанася репутационна щета“, твърди самият той.

Новият шеф на фонд „Земеделие“ е масон. Допреди дни той е бил управител на сдружение „Ложа Ехантон“. Според бившия вицепремиер Томислав Дончев Михайлов е работил и във фондация „Тамплиер“. Той попита дали новият шеф на фонда има експертиза да го управлява.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили