Новият собственик на „Левски“ е Христо Йовов

0
170
Бижутера

Новият собственик на „Левски“ е Христо Йовов, съобщава sportal.bg. Легендарният футболист на “сините” е взел акциите на Спас Русев, като вече е мажоритарен акционер на “сините”. Това означава, че Васил Божков няма да бъде новият собственик на тима от “Герена”, въпреки че през последните две седмици подготвяше план с изпълнителния директор Павел Колев, за да може 26-кратните шампиони, които имат над 30 милиона лева задължения, да бъдат спасени, а да не последват съдбата на вечния съперник ЦСКА.

Други две легендарни фигури на столичния гранд – Даниел Боримиров и Димитър Иванков също ще бъдат сред собствениците на клуба.

Боримиров притежава 20% от акциите, още от времето на Спас Русев, а 20% ще има и настоящият треньор на вратарите на “сините”, който взима пакета акции на адвокат Тони Кръстев, член на Надзорния съвет на 26-кратните шампиони на България.

Промените в собствеността водят до редица неизвестни около спортно-техническото ръководство. Не е ясно бъдещото на изпълнителния директор Павел Колев, който зае поста с благословията на Васил Божков, който пък се спрягаше като евентуален собственик на клуба.

Бъдещето на новия треньор Георги Дерменджиев също не е никак ясно, тъй като той беше поканен и избран от Божков да смени Славиша Стоянович. Освен това бившият треньор на „Лудогорец“ все още няма официално подписан договор с клуба