Ново! „Дунав-Егея“ отново на дневен ред, възложено е проектиране на частта от Русе до Маказа

0

Възложено е проектиране на цялата магистрала от Русе до Маказа, която ще бъде една от връзките между Северна и Южна България, То е съобщил в Стара Загора  служебният министър на регионалното развитие Иван Шишков. От думите му става ясно, че основното трасе на аутобана, който ще свързва Дунав с Егейско море,  ще преминава през Прохода на републиката. Строителството ще отнеме 4-5 години.

„До момента са одобрени като Подробен устройствен план два етапа от бъдещата магистрала до обхода на Бяла“, посочи министърът. В област Стара Загора ще преминава още една магистрала, която да слезе от Хаинбоаз и да пресече автомагистралите „Тракия“ и „Марица“. Това ще бъде изключително важно трасе за Стара Загора, защото през областта ще минават три магистрали. Икономически това ще бъде добре за района, каза още министър Шишков.

Според него тунелът под Шипка е планиран лошо и неправилно, „защото е с по-една лента в посока“. Така е изпълнен и обходният път на Габрово, но от думите му стана ясно, че трасето няма как да бъде разширено.

Проектът „Дунав-Егея“ беше представен в началото на тази година. Той предвижда магистралата да започва от Дунав мост край Русе и ще завършва на брега на Егейско море в Гърция.

 

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук