Новото Околовръстно на София: 147 млн. лв. и сгрешена маркировка

0

Новият участък от софийското Околовръстно, за който бяха платени 147 млн. лв., е със сгрешена маркировка. Става дума за участъка между „Младост“ и началото на магистрала „Тракия“. Маркировката на кръговото кръстовище при „Младост“ 4 е така поставена, че позволява навлизане в насрещното, съобщи бТВ. Ако шофьорите следват само нея, може и да се стигне до инцидент. Добрата новина е, че засега катастрофи няма. От агенция „Пътна инфраструктура“ признават за грешката и обещават да бъде отстранена до края на седмицата.

Строителството на последната отсечка от разширението на Околовръстното в тази част продължи две години. Изпълнител на обекта бе ГБС. Преди няколко дни кметът Йорданка Фандъкова се похвали със завършения участък. Оказа се обаче, че не всичко по него е наред.

Това е обект за 147 милиона лева. Смешно е да се допусне такава елементарна грешка. По-големият въпрос е как самият вътрешен надзор на фирмата как е допуснал такава нелепа грешка“, коментира Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики.

Засега няма обяснение кой е пропуснал да забележи грешката. Обектът така или иначе е приет и вече предстои първият му ремонт, макар и козметичен.

Бъди свободен