Новото служебно правителство ще продължи политиките на сегашното

0
Снимка: БГНЕС

Новото служебно правителство няма да променя прокарваните досега политики. Това заяви президентът Румен Радев, който в четвъртък трябва да обяви състава му. Държавният глава отказа да коментира имена преди 16 септември. Той за пореден път заяви, че подкрепя политики, а не личности.

„Няма да има промяна в политиката на новото служебно правителство. Укрепването на държавността остава основен приоритет“, заяви президентът. Той допълни, че се надява постигнатото да бъде поето от редовен кабинет след изборите.

Радев разпуска парламента и назначава нов кабинет в четвъртък

Дали ще има сериозни промени в състава на новия кабинет засега не е ясно. Остава висящ и въпросът дали двама от най-харесваните служебни министри – Кирил Петков и Асен Василев ще запазят постовете си. От известно време има слухове, че те имат намерения да учредят собствена партия.

Междувременно двамата засега запазват мълчание и не казват какви са намеренията им. По информация на „Сега“ обаче и Петков, и Василев са се включили в подписка срещу закриването на въглищните централи в маришкия басейн. Това е в противоречие с тезата на служебния кабинет, тъй като определяне на дата за спиране на работата на ТЕЦ-овете е едно от условията към България за одобряване на Плана за възстанояване, който трябва да бъде представен пред Европейската комисия.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили