НПО-та на един и същи човек получили милиони от спортното министерство

0
Красен Кралев

Четири неправителствени организации, три от които са свързани с един и същи човек, са получили около 5 млн. лв. по проекти на спортното министерство, съобщи говорителят на правителството Антон Кутев.

„Факт е, че от четири организации, които са печелили големите суми от по 670 хил. лв., три се свързват с едно и също лице – Петър Коларов. Става дума за над 2 млн. лв. само тази година”, заяви той.

Според него пари е получавал и спортният клуб на ММА боеца Станислав Недков-Стъки.

„Той е взимал по 200 хил. лв. годишно за финансирането на спортния клуб и още 220 хил. лв. като НПО. През тази година са дадени вече 120 хил. лв.”, заяви Кутев и подчерта, че вероятно това е причината Недков да протестира пред президентството, а не пред министерството на спорта.

„Това са манипулации, съшити с бели конци“. Така бившият спортен министър Красен Кралев определи твърденията на Кутев. Според него има изключителна прозрачност в отчитането на проектите и данните са изнесени изключително манипулативно. А атакуваната програма е една от най-успешните.

„Програмата е прозрачна, ясна, всички победители са обявявани публично, критериите са ясни, одобрението на всички проекти се извършва от комисия, чиято цел е да следи за спазването на критериите, заложени от 2017 г. Критериите, по които работим, комисията, всичко е създадено по време на първия служебен кабинет на Румен Радев“, обясни той.

Кралев все пак призна, едни и същи организации получават пари с обяснението, че че някои „НПО са по-добри от други в писането на проекти“.

„Нормално е като спечелиш един проект, като си получил добра оценка, нормално е да ти възложим следващата година пак да спечелиш тоя проект. Има ли някъде забрана?“, каза той.

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили