НС на БСП даде мандат за преговорите за съставяне на правителство

0
Сергей Станишев все пак влиза

Националният съвет на БСП взе решение да даде мандат на парламентарната група на „БСП за България“ да води преговори за съставяне на правителство.

Това обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на пресконференция след заседанието на пленума на партията.

Стъпките, които ще предприемем след днешното решение са няколко. Ще поканим лидерите на среща, ще поставим пет въпроса за обсъждане, уточни Нинова. Тя ще разговаря с лидерите на останалите парламентарни групи дали има политическа воля за съставяне на редовно правителство или само се демонстрира такова. Искаме честен и открит разговор, ако имаме различия и не можем да се съберем – да ги обявим, коментира лидерът на БСП. Следващите теми за обсъждане ще са какви задачи да възложим на това правителство, с какъв срок, политическо, експертно или смесено ще е и какъв ще е форматът за вземане на решения, каза още Нинова.

Няма да бавим този процес. Следващите дни ще го стартираме и ще ви държим в течение, добави лидерът на левицата. Тя уточни, че досега не е водила разговори с лидерите на останалите формации, няма изпратени писма и покани. Не сме пускали писма, не съм се обаждала на никого от колегите лидери, сега започваме със стъпките. Още от утре ще видим дали ще е обща среща, ако искат – ще са двустранни, обясни Нинова в отговор на журналистически въпрос.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук