Нуждата от нови мостове над Дунав тема на „Дунавски форум-2019“

0
266
нуждата от нови мостове над Дунав

Въпросите, свързани с нуждата от нови мостове над Дунав между България и Румъния ще бъдат в центъра на дискусията на „Дунавски форум-2019“, който ще се проведе на 12 ноември в Русе.

В работата му ще вземат участие специалисти от страните, разположени край Дунав. В програмата са предвидени Доклад на Румънската пътна администрация за новите мостове на река Дунав при Галац–Добруджа, Гюргево-Русе и Зимнич – Свищов. Ще бъде представен проект на физически модел за създаване на речен плавателен съд, задвижван с водород и слънчева енергия, както и проекти на „Автомагистрала Дунава – Егея“ и за рехабилитация на железопътната линия Русе – Варна.

Организатори на форума са Научно-техническият съюз по транспорта – НТСТ, Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Русенският университет и Федерацията на научно-техническите съюзи, с подкрепата на Пристанище Русе, ИА „Проучване и поддържане на река Дунав“, НК „Железопътна инфраструктура“ и „Лардж инфрастръкчър проджектс“ ООД.