Няма тежки случаи сред новоустановените заразени с COVID-19 в Русе

0

Няма тежки случаи сред новоустановените заразени с COVID-19 в Русе, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Както ТВН вече информира, сред тях са

двама от заместник-кметовете на Община Русе – Златомира Стефанова и Енчо Енчев. Те са без оплаквания, като към момента се намират под 14-дневна домашна карантина.

Други двама – мъже съответно на 25 и 49 години, са контактни на 26-годишната жена, чиято положителна проба беше обявена през вчерашния ден. 25-годишният мъж, който е приятел на момичето, от няколко дни се оплаква от болки в гърлото, а 49-годишният й баща е с кашлица също от няколко дни. И двамата не проявяват други симптоми и се намират под домашна карантина.

Останалите два случая не са свързани по между си или с някои от обявените от преди това. Става дума за жени на 20 и 54 години, като и двете се намират под 14-дневна карантина вкъщи. От два дни 20-годишната жена, която се върнала от почивка на морето, е с главоболие, отпадналост и повишена температура до 37.1°С. И в момента продължава уточняване на контактните лица.

Другата жена, която е на 54 години, е с хрема и болки в гърба. За момента тя не съобщава за близки контактни лица.

Към момента поставените под карантина в областта лица са 547, уточняват от кризисния щаб.

По-подробна информация ще бъде съобщена от директора на Регионалната здравна инспекция д-р Маргарита Николова в ранния следобед днес.

 

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили