Обирджията на Пощенска банка иска по-лека мярка, имал здравословни проблеми

0
Обвиненият за обира на Пощенска банка

Обвиненият за обира на Пощенска банка в Русе Илиян П. иска по-лека мярка за неотклонение. Това стана ясно по време на разпоредителното дело в Русенския окръжен съд днес. Причината е, че имал здравословни проблеми. Съдията обаче реши, че няма основание.

Защитата на Илиян поиска още делото да бъде върнато на фаза досъдебно производство, тъй като били допуснати множество процесуални нарушения.

По време на разпоредителното заседание, което е второ заради наложила се смяна на съдебен заседател, стана ясно още, че представител на банката е завел граждански иск на стойност, равняваща се на открадната сума. Следващото заседание на делото е насрочено за средата на декември тази година.

обвинителния актКакто ТВН вече писа, обирът беше извършен на 27 март 2016 г. от банковия клон на ул. „Александровска“, до у-ще „Хр. Ботев“. 49-годишният Илиян П. от Видин и съучастникът му, който до момента все още не е установен, разбили стената на намиращите се в съседство с клона гаражи, откъдето се промъкнали в трезора. Със специално подготвени приспособления придърпали част от парите, които са се намирали на рафт. Плячката била в различни валути – 150 000 лева, 7000 британски паунда и 12 000 щатски долара. Общата стойност е 188 385, 52 лева.

Ако бъде признат за виновен, Илиян П. може да получи от 10 до 20 години затвор.