Облачно и дъждовно и през новата седмица, температурите – без промяна

0
197
С близо 10 градуса

Предимно облачно и дъждовно ще бъде времето и през новата седмица, показва прогнозата на синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология.

Днес преди обяд валежите в Източна България ще спрат, а през деня и облачността там временно ще се разкъса. Над останалата част от страната ще се задържи предимно облачно и на места, главно в Югозападна България ще има превалявания. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 11 и 16 градуса.

Във вторник и сряда незначителни превалявания ще има само на изолирани места. Ще има и временни разкъсвания и намаления на облачността, на повече места и по-продължителни първия ден. Вятърът ще се ориентира от северозапад. Сутрешните температури ще се понижат и на отделни места в Североизточна България и по високите полета при изясняване в нощните часове ще се образува слана. Дневните температури слабо ще се повишат.

В четвъртък и петък вероятността за валеж отново се повишава. Вятърът ще стане североизточен, в Източна България ще е умерен и температурите ще се понижат. През почивните дни валежите ще са на по-малко места, ще има и разкъсвания и намаления на облачността. В сутрешните часове има повишена вероятност за слани.