Област Русе на седмо място по заболеваемост в страната

0

За изминалото денонощие в Област Русе са установени 152 нови случая на заразяване с COVID-19, показват данните в Единния информационен портал.

Това нарежда областта на седмо място по заболеваемост в страната. Повече положителни случаи са установени в областите София (град), Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора и Благоевград

По информация от Регионалната здравна инспекция 144 от новоустановените заразени са поставени под домашна изолация, а 8 са хоспитализирани. Най-много нови случаи са установени в община Русе – 118. От останалите 34 случая 15 са в община Бяла, по 6 в Две могили и Иваново и 4 във Ветово. По един новозаразен има и в общините Борово, Сливо поле и Ценово.

От началото на пандемията диагностицираните с коронавирусна инфекция в областта достигнаха 3760 души, а активните случаи към момента са 1873.

Същевременно през вчерашния ден са оздравели още 85 души, което означава, че от началото на пандемията излекуваните от COVID-19 в Русенско вече са 1779. За съжаление вчера още двама мъже и една жена с положителен PCR тест за коронавирус са починали. Смъртните случаи на хора с положителен PCR тест за COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 108, от които 59 мъже и 49 жени на възраст между 27 и 91 години.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили