Областната администрация в Русе с нов сайт

0

От днес Областна администрация – Русе разполага с нов интернет сайт, който може да бъде открит на адрес: https://ruse.egov.bg. До 24-и декември паралелно ще работи и настоящият интернет сайт на администрацията – www.ruse.bg.

Сайтът е разработен според най-съвременните тенденции в уеб технологиите, като се стреми да отговори на водещите стандарти за институционална идентичност и достъпност на съдържанието.

Сайтът разполага с над осем секции, като сред тях са такива, свързани с административното обслужване, както и предоставящи детайлна информация за заседанията на различни комисии и съвети.

От областната администрация уточняват, че продължава разработката на уеб портала, като от Коледа се предвижда вариант гражданите да могат да задават директно въпроси към областния управител и през самия сайт, като отговорите ще получават на e-mail-ите си. Ползата от сайта се изразява както в по-голямо удобство за гражданите и съответно създаването на информационна и комуникационна инфраструктура от последно ниво за предлаганите от тях електронни услуги, така и в отличната защита от хакерски атаки.