Областни служители дариха книги на читалището в Червена вода

0

Служители на Областната администрация дариха близо 100 книги на Народно читалище „Тома Кърджиев-1873“ в село Червена вода.

Те са както от личния фонд на областния управител Анатоли Станев, така и на голяма част от експертите в администрацията. Книгите са на разнообразна тематика и е направен опит да се обхванат различни целеви и възрастови групи. Освен приказки и приключенска литература специално внимание е отделено на някои от най-обичаните произведения от родната художествена литература. Сред тях са част от произведенията на Иван Вазов, Христо Ботев, Христо Смирненски, Дора Габе, Пейо Яворов и много други. Не правят изключения и заглавия на творби на съвременни български автори. В дарението са включени и някои книги, свързани с историята на Русе.

Народно читалище „Тома Кърджиев-1873“ е едно от най-старите в региона. Основано е още преди Освобождението на България от османско иго. Към момента библиотеката разполага с над 3500 тома книги, а читателите наброяват 250. В процес на обособяване е и напълно нова компютърна зала.

зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук