Областният управител на Русе с апел към политическите сили за коректна предизборна борба

0

Апел към политическите парии и формации за коректност помежду си, както и да покажат зряло поведение, в което идеите са водещ фактор, отправи областният управител на Русе Борислав Българинов във връзка с началото на предизборната кампания за парламентарните избори на 11 юли.

„Считам, че всички трябва да се обявим срещу популизма, защото обществото има нужда от действия, които да решат поне част от дългогодишните проблеми в държавата. Празните обещания не вършат работа. Необходима е решителност и целенасочена политика.“, каза Българинов.

Областният управител е категоричен, че ще направи всичко по силите си, за да гарантира честни и прозрачни избори. Той вече е провел срещи с ръководствата на специализираните структури, които по време на изборния ден и преди това ще бъдат нащрек и ще упражняват засилен контрол за недопускане на корпоративен и купен вот.

„Твърдо убеден съм да не допусна спекулации на изборите. Сигурен съм, че прилагайки и съблюдавайки строго и в пълнота законите ще съумеем да отговорим на натрупаните в публичното пространство и обществото очаквания за справедливи избори, гарантиращи и отразяващи реалната електорална действителност“, каза още Българинов.