Областният управител с обръщение към русенци за войната на пътя

0
40
Галин Григоров

Обръщение към русенци по повод Европейския ден без загинали на пътя, който ще се проведе утре на територията на цялата страна, направи областният управител на област Русе Галин Григоров.
В него се акцентира върху тревожния факт, че от началото на годината до момента по пътищата на страната са загинали 436 души!
Вярвам, че ако всеки от нас бъде поне малко по-толерантен и спазва Закона за движение по пътищата, то с общи усилия можем да сведем до минимум жертвите в тази нелепа и безумна война!, пише в обръщението си г-н Григоров и призовава всички да подкрепим инициативата Европейски ден без загинали на пътя и по този начин обърнем черната статистика!
Въпреки че в близките години смъртността намаля, тя би могла да бъде много по-ниска, ако всеки от нас съобрази рисковете при движението по пътищата и предприеме необходимите действия за тяхното избягване! Нека премахнем думичката „ако“ и предприемем реални действия! Нека поне за един ден няма загинали в пътнотранспортни произшествия!
Ето защо нула е много повече от число, нулата понякога може да означава спасен човешки живот!
Аз обещах на себе си, семейството и обществото, че безопасността на пътя ще бъде водеща за мен, а Вие направихте ли го?, пише областният управител.
Всеки може да се запознае по-подробно с кампанията на следния уеб адрес: https://projectedward.eu/bg/ и да направи обещание за безопасност на пътя.