Облаци и слънце се редуват през новата седмица

0
22
Облаци и слънце

Променливо време – облаци и слънце ще се редуват през новата седмица. Това показва прогнозата на синоптиците от НИМХ към БАН.  Температурите ще бъдат в по-широки граници, максималните ще са от 22°-25° в районите с валеж, до 30°-33° в районите с повече слънчеви часове. В средата на седмицата ще бъде и ветровито.

Днес почти над цялата страна ще бъде слънчево. В следобедните часове над североизточните райони ще има временни увеличения на облачността и на отделни места там ще превали краткотраен дъжд. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 28° и 33°, в Русе – 30-31 градуса.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. След обяд над северното крайбрежие ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места там ще превали краткотрайно. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максимални температури на въздуха 28-32°, на морската вода – 25-26°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Във вторник над западната част от страната ще има променлива облачност с превалявания от дъжд. Максималните температури ще бъдат между 26 и 30 градуса. В източната част от страната ще има променлива облачност, валежи не се очакват. Максималните температури ще достигнат 33 градуса. По Черноморието се очаква променлива облачност и максимални температури от 32 градуса, без валежи.

В сряда над цялата страна ще бъде предимно слънчево, но на места отново ще превали и прегърми. По Черноморието валежи не се очакват. Температурите слабо ще се понижат.

В четвъртък на места се очаква променлива облачност и слаби превалявания от дъжд. По Черноморието времето ще бъде топло и слънчево с максимални температури до 31 градуса.

В петък времето ще остане без промяна. По Черноморието се очаква променлива облачност и слаби превалявания от дъжд, максималните температури ще бъдат между 29 и 30 градуса.

В събота и неделя над цялата страна ще бъде предимно слънчево. На отделни места са възможни слаби превалявания от дъжд. Максималните температури ще бъдат между 26 и 32 градуса, по Черноморието валежи не се очакват.