Обсъдиха ключови за Русе въпроси с мисията на Световната банка

0

Ключови за Русе въпроси обсъди кметът на града с мисията на Световната банка в България. Делегацията е водена от постоянния представител за България, Чехия и Словакия Лесе Мелгард.

По време на разговора Милков наблегна на нуждата от инфраструктурна свързаност на Русе с останалите части на България, подчерта граничното местоположение и двата европейски коридора, които преминават оттук. Според него дългогодишното недофинансиране на инфраструктурата в Северна България е довело то това да няма една завършена магистрала нито в посока север – юг, нито изток-запад.

„Целият транспорт от Азия за нашия континент минава през Русе. Необходимо е максимално бързо изграждане на магистралата Русе – Велико Търново, за да бъде осигурена много по-сигурна и бърза връзка. Не само за да извадим тежкотоварния трафик от града, но и да подобрим придвижването на стоките в рамките на ЕС“, аргументира се Милков. Той наблегна и на необходимостта от изграждане на втори мост при Дунав, както и развитие на целогодишен воден коридор по река Дунав.

Сред останалите обсъдени теми бяха инвестиции и развитие на икономиката, както и качеството на образованието и приоритетни проекти за развитието на Русе.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук