Обсъдиха създаването на смесени българо-руски предприятия в Русе с руския посланик

0

Създаване на смесени българо-руски предприятия в Русенско бе сред темите, обсъдени при посещението на посланика на Русия в България Н.Пр. Елеонора Митрофанова. Това е първото посещение в региона на дипломата, чийто мандат в страната започна на 15 януари тази година.

По време на срещата с областния управител Борислав Българинов беше обсъдено съко възобновяване на сътрудничеството между област Русе и Волгоградска област, а също и Нижегородска област. Приоритетно ще се работи в сферата на младежките дейности и спорта, а също така и за насърчаване на иновациите предимно в инженерните науки.

Българинов поиска от посланика и подкрепа за изграждането на втори мост над река Дунав при Русе.

Кметът Пенчо Милков пък предложи в Средното училище по европейски езици „Константин Кирил философ“ в Русе да бъде изграден кабинет по руски език. Посланик Митрофанова се ангажира с идеята и добави, че подобна зала може да се създадена и в Русенския университет „Ангел Кънчев“. Тя изрази надежда в Русе да бъде организиран инвеститорски форум, с чиято помощ към региона да бъдат привлечени руски предприемачи.

Посланик Митрофанова посети и Русенския университет, където бяха обсъдени бъдещи възможности за сътрудничество и партньорство.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили