Обществена пералня вече обслужва трите големи социални услуги в Русе

0

Вече работи новата обществена пералня на Община Русе, съобщиха от общинската администрация.

Тя обслужва специализираните институции за предоставяне на социални услуги – Дом за стари хора „Възраждане“, Дом за пълнолетни лица с дeменция „Приста“ и Дом за пълнолетни лица с физически увреждания  „Милосърдие“. Обществената пералня се намира в ж.к. Дружба 3, в сградата на бившия Дом за медико социални грижи за деца на ул. „Н. Й. Вапцаров“ 20.

В помещенията ѝ бяха извършени редица подобрения, като строително-монтажните работи включват нова фаянсова облицовка и шпакловка по стените, нови врати и преградни стени, нова подова настилка, както и подмяната на всички инсталации. Помещенията са оборудвани с 2 перални машини от най-висок клас, като едната е от бариерен тип, 2 сушилни и 1 каландър за гладене, както и професионална ютия.

Наети са 4-ма служители – три перачки и домакин, който ще се грижи за техническата изправност на съоръженията. Всички те са преминали необходимото обучение за работа в обществената пералня.

Досега прането на социалните домове се възлагаше на външни доставчици чрез обществени поръчки. С разкриването на обществената пералня се очаква да се облекчат процесите, да се намалят разходите и да се подобри качеството на предлаганите услуги за възрастните хора.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук