Община Иваново иска скалните църкви и Средновековния град Червен

0

Това стана ясно на среща между ръководството на общината и областният управител Венцислав Калчев. В момента двата обекта се стопанисват от Регионалния исторически музей.

От местната администрация вече са поискали съдействие от областната управа да получат собствеността върху единствения обект на ЮНЕСКО в Русенско – Археологическия резерват Ивановски скални църкви. Запознати коментираха, че искането е продиктувано с комерсиална цел, и общината иска да прибира освен наема от двата обекта за напитки и хранене и тази от таксите на туристите. Същото желание е проявено и за средновековният град Червен.

Към момента Ивановските скални църкви и Средновековния град Червен, които са изключително държавна собственост, се стопанисват от Регионалния исторически музей. Дори община Иваново да ги получи, те трябва отново да ги предоставят на РИМ, които ще продължат да събират таксата от туристи, коментираха запознати. Ежегодно двата обекта се посещават по около 20 000 души и на най-привлекателните дестинации както за българи, така и за чужденци.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук