Община Русе оспорва обявяването на сградата на летището за недвижима културна ценност

0

„Общината е подала възражение срещу предложението за обявяване на сградата на Летище Русе за недвижима културна ценност.

Това каза пред общинските съветници кметът на Русе Пенчо Милков. Той отговори на притесненията на съветниците от „Демократична България“ относно съдбата на сградата. По думите му, основание за възражението е, че не е имало обществено обсъждане дали да се иска такъв статут. Русенци трябва да кажат дали ще бъде мавзолей или летище“, каза кметът.

Той увери старейшините, че всички детайли – стълби, орнаменти, дървена ламперия, са запазени. Единствено в чакалнята ще се сложи стъклена преграда за двата потока – пристигащи и заминаващи, което свързано с мерките за сигурност. В момента се сменят стъкла, правят се уплътнения и инсталациите, за които е имало течове. Ако сградата стане със статут на национален паметник, няма да може да се предприеме нищо – дори и поставянето на стъклената преграда вътре, допълни кметът.

Милков каза още, че  за да може всеки един гражданин реално да види какво е направено, ще бъде обявен Ден на отворени врати.

зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук