Община Русе се подготвя за реакция при извънредни ситуациии, ще настанява крайно нуждаещи се във фургони 

0

Община Русе се подготвя за реакция при евентуални извънредни ситуации, съобщиха от общинската администрация.  

С тази цел вече са закупени и доставени два жилищни фургона. В тях ще бъдат временно настанявани крайно нуждаещи се граждани, пострадали при извънредни ситуации.  

Фургоните са изработени от метална носеща конструкция, като стените и покривът са изградени от сандвич панели  с изолация. Те са с дължина от 6 м, широчина – 2,40 м и височина 2,50 м. Жилищните контейнери са оборудвани със санитарен възел с душ кабина, мивка със секционен кухненски шкаф и вграден котлон с две гнезда, както и бойлер с вместимост 50 л. Фургоните са с алуминиева и PVC дограма и врати, като разполагат с ел. инсталация, включваща осветление, контакти и ел. табло. Подовата настилка е ламиниран паркет, под който са наредени хоризонтални плоскости, водоустойчив шперплат и изолационна подложка. Предстои дооборудването им с легло, спално бельо и завивки. 

Сред приоритетите, залегнали в управленската програма, остава възстановяването на капацитета на местната администрация да се грижи за гражданите в случаи на бедствия, криза и други извънредни обстоятелства, като за целта и през следващата година ще бъдат отделени необходимите средства от общинския бюджет.  

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук