Община Русе спира някои строителни дейности заради скока на цените

0

Община Русе спира някои строителни дейности заради главоломния ръст на цените.

Това каза кметът на общината Пенчо Милков.

„С 400% е нараснала цената на желязото през последните няколко месеца и това не е единствената суровина, чиято цена се вдига главоломно“, аргументира се градоначалникът.

По думите му, изпълнителите на строителните обекти в общината вече са поискали, и то с пълно право, индексация на цените, като някои от тях с 33%.

„Стига се и до отказ от извършване на дейности, защото вече не могат да си позволят да купуват материалите“, уточни Милков.

Той допълни, че през миналата седмица Министерският съвет е изпратил към общините в страната проект на формула за индексация на цените, която предвижда увеличение на сумите с 15% към момента.

„Промените трябва да се отразят в Закона за обществените поръчки и след приемането им ще направим необходимото, за да гарантираме строителството на ключови за всички русенци обекти“, категоричен е Милков и добавя: „Във време на непрекъснати кризи – първо пандемия, после бежанска вълна от войната, а сега и икономическата криза, основната ми цел е русенци да не изпитват сътресенията, а услугите на местната власт в полза на хората да останат непрекъснати.“

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук