Община Ценово празнува 40 години от създаването си

0
Община Ценово

40-годишнината от създаването си отбеляза Община Ценово. Сред официалните гости на тържеството бяха областният управител на област Русе Галин Григоров и неговият заместник Свилен Иванов, народните представители Светлана Ангелова, Андриан Райков, Искрен Веселинов, кметове на кметства и общински съветници от региона, генералният консул на Русия в Русе г-н Андрей Громов, както и председателят на Русенската стопанска камара проф. дтн. Красимир Ениманев.

Областният управител удостои кмета д-р Петър Петров със значка за цялостен принос в развитието на общината, като му пожела здраве и сили, с които да продължава да отстоява интересите на местното население. В приветствието си той изрази и удовлетвореност от съвместните инициативи между ръководената от него институция и Община Ценово, сред които е и реализирането на съвместен проект, целящ повишаване капацитета за сътрудничество и ефективността на публичните институции в сфери като регионалните инвестиции и зелената енергетика.

Богатата празнична програма включваше изпълнението на песента „Роден край“ от известния български изпълнител на народни песни Цветан Банев, който е родом от Ценово, както и множество танци и песни от децата от Детска градина „Баба Тонка“

Кулминация в програмата беше спектакъла, изнесен от Фолклорен танцов театър „Найден Киров“.