Общината си прибира тенискортовете

0

Въпросът предизвика бурни дебати сред общинските съветници, които повече от час спориха за това, до колко ще може ОП „Спортни имоти” да задели необходимите средства за поддръжка на базата и дали няма да стане така, че тенисклуб „Русе” да не може да развива нормално своята дейност.

От трибуната на местния парламент кметът Пламен Стоилов заяви, че му е бил оказван натиск да не отнема базата от клуба. По думите му във вторник вечерта той получил телефонно обаждане от Екатерина Генова от Българската федерация по тенис, която го уведомила, че е стартирана процедура по замразяване на лиценза на ТК „Приста 2011“, които имат претенции към базата.

Пред съветниците своето становище изразиха Даниел Джумалийски и Иво Пазарджиев от тенис клуб „Русе”.

Кметът Пламен Стоилов коментира, че преди пет години не е бил направен приемо-предавателен протокол за имуществото на базата. Започналата прокурорска проверка по лиценза на новия тенис клуб и подписани документи от шефа на „Спортни имоти” Веселин Богданов пък щели да покажат кой е прав в спора. Самият Богданов заяви, че ще бъдат необходими не повече от 16 000 лева за закупуване на най-необходимото за кортовете, а общинското предприятие разполагало с тази сума.

Съветници поискаха въпросът с прехвърлянето на тенискортовете да се отложи докато се изясни проблема, но това бе отхвърлено от мнозинството в местния парламент.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили
Посъди дърво-остави следа

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук