Общинските съветници на Русе се заклеха, Пенчо Милков получи символите на властта

0
2363
Общинските съветници на Русе

Общинските съветници на Русе, които бяха избрани на изборите на 27 октомври, днес положиха предвидената в Закона клетва и официално встъпиха в правомощията си.

Общинските съветници на РусеТе бяха поздравени от областния управител Галин Григоров, след което председателят на общинската избирателна комисия Николай Братованов прочете решението на комисията за изборните резултати, старейшините подписаха клетвените листове и получиха удостоверенията за избора си. На церемонията присъстваха народните представители Крум Зарков, Георги Стоилов и Искрен Веселинов, духовници, настоящия и бъдещия кмет на Община Русе Пламен Стоилов и Пенчо Милков, много граждани.

„Вярвам, че в следващите 4 години ще работите в полза на хората, оправдавайки техния избор и превръщайки общината в още по-добро място за живот!“, каза в приветствието си към тях г-н Григоров. Той очерта и основните, според него направления, по които трябва да насочи усилията си новият Общински съвет – подобряване на екологията, на инфраструктурата, привличане на инвестиции, и пожела ползотворна работа на новия Общински съвет.

Предвидената по закона клетва положиха новоизбраният кмет на Общината Пенчо Милков и кметовете на население места, след което досегашният градоначалник Пламен Стоилов връчи на наследника си на поста символите на властта – кметската огърлица и символичния ключ на града. Стоилов направи и личен подарък на наследника си – икона на закрилника на Русе Свети Георги.

„Преди 8 години, когато встъпвах в длъжност, предшественикът ми Божидар Йотов ми подари боксови ръкавици. Слава Богу, не ми се наложи да ги използвам. Нека Свети Георги те подкрепя в усилията за ускорено развитие на нашия град“, пожела Стоилов на наследника си.

От своя страна Пенчо Милков призова общинските съветници за единодействие по четири направления – идните 4 години да се ръководят от принципите на единение, компетентност, прозрачност и почтеност.

Заседанието, което можете да наблюдавате пряко по ТВН, продължава с избор на председател на Общинския съвет, да който ще ви информираме по-късно.

Подробен репортаж ще бъде излъчен в емисията новини от 18,30 часа.