Обвинените в шпионаж остават в ареста

0
Обвиняем за разпространение на наркотици

След съдебни заседания, продължили цяла нощ, военният съд остави в ареста петимата, обвинени за шпиониране в полза на Русия.

Един от групата направи самопризнания и бе пуснат под парична гаранция още в деня на задържането му.

Сред задържаните са заместник-началникът на бюджетната дирекция в МО полк. Петър Петров, бившият военен Иван Илиев, за когото прокуратурата твърди, че бил начело, съпругата му с двойно гражданство, която била връзка с руското посолство, началникът на класифицираната регистратура в парламента (също бивш военен) Любомир Медаров и още един служител на МО.

Заседанията на двата съдебни състава останаха скрити за медиите, заради разпореждане да не бъдат допускани медии в съдебната палата. Рано тази сутрин, с лаконично съобщение, от военния съд уведомиха, че заседавали до 5.17 ч., а причината за среднощната работа бил фактът, че адвокатите на арестуваните искали да се запознаят с материалите, събрани от обвинението. Така според съда бил нарушен предварителният график на съдебните заседания.

Решенията на съда не са окончателни. Ако решат да обжалват, петимата могат да подадат жалби през военно-апелативния съд.