Обвиненият в шпионаж в полза на Русия: Нямат едно доказателство срещу мен

0

Прокуратурата няма нито едно доказателство за шпионаж в полза на Русия. Това заяви Николай Малинов, срещу когото е внесен обвинителен акт. Малинов обясни, че няма как да е издавал секретна информация, защото не е имал достъп до такава.

Според разследващите той се е поставил в услуга на две руски организации – „Двуглав орел“ и „Институт за стратегически изследвания“.

„Щом ще играем на карти, добре. Ще видим на какво ще заложат. Всичко, което имат, са едни голи обвинения, без нито един факт. Аз никога през живота си не съм имал достъп до секретна информация, за да мога да я получа отнякъде и някому да я предам. Моите позиции винаги са били публични. Пред всички медии, след като излязох от затвора, заявих, че ще продължа да правя това, което правя. И съм категоричен, че то е правилно за България“, каза той пред Нова телевизия.

Малинов, който е на посещение в Москва, обясни, че ще има множество срещи – с високопоставен чиновници, отговарящи за външната политика. Отрече обаче да търси протекции.

„Протекциите и защитите в съдебната зала опират само до адвоката“, заяви той.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили
Посъди дърво-остави следа